El Telsizleri ile haberleşme, elektromanyetik dalgalar aracılığı ile gerçekleştirilen, ses yardımı ile bilgilerin bir noktadan diğerine aktarılması işlemini sağlayan elektronik cihazlara verilen bir addır. haberleşme cihazları kullanım alanlarına göre kara, deniz ve hava telsizi olarak 3'e ayrılır. Buna ek olarak telsizler sabit olarak, araçta ya da el telsizi şeklinde kullanılabilir. Çalışma frekanslarına göre HF, VHF ve UHF olarak 3 kısma ayrılır.

 

Pmr  446 El Telsizi İle Verilerinizi Kişiselleştirin

El telsizlerinde çekim gücü kalitesinin yanı sıra, pil ömrü ve desteklediği kanal sayısı da bir hayli önem taşımaktadır. El telsizinin pil gücü, telsiz kullanım süresini büyük oranda etkiler. profesyonel el telsizi ortalama konuşma kanalı sayesinde esnek bir kullanım imkanı vermektedir. Geniş frekans bandı sayesinde frekans değişimlerine kolayca adapte olabilir. Sesli kanal anonsu özelliği ile kulaklıkla kullanılabilir ve yeterli ışığın olmadığı alanlarda hızlı ve pratik kanal seçimi yaparak haberleşme ortamınızın bozulmamasına yardımcı olur. Eller serbest konuşma özelliği, kullanıcının o anda her iki elini de kullanamaması durumunda herhangi bir tuşa basmadan kullanım kolaylığına sahip olabilirsiniz. Yoğun gruba sahip telsiz yöneticilerinin seveceği özellik olan kanal tarama, farklı konuşma gruplarını tek telsiz ile takip edebilmek için özel olarak üretilmiştir. Kişisel çağrı alma, tuşlara atanan kişilere çağrı oluşturma, telefon bağlı sistemlerde sabit arama yapma gibi özellikleri sayesinde el telsizi tavsiyesi verirken, bu profesyonel cihazları unutmamak gerekir.

 

El Telsizi Modelleri, Özellikleri ve Fiyatları

Lisans gerektirmeyen, diğer ismi ile PMR telsizleri, ''Private Mobil Radio'' kelimelerinin baş harflerini temsil etmektedir. Özel taşınabilir lisanssız el telsizi olarak bilinen telsizin genellikle 446 sayısı ile kullanılmasının sebebi, belli bir frekans (446.000- 446.100) aralığında çalışıyor olmasıdır. Bu el telsizleri bulunduğu ülkede belirlenen frekans ve güçlerde ses göndermesi yapabilmektedir. Mesafe erişimli ve sadece ses gönderme özelliği ile herkesin kullanabileceği, herhangi bir izin belgesi gerektirmeyen el telsizi çeşididir. Bu tür cihazlar, serbestçe alınıp satılabilir, hatsız, aidatsız bir şekilde rahatça kullanılabilir. Bu cihazlarda iletişim mesafesi, manyetik alan, çeşitli engeller gibi durumlardan etkilenebilir. Ortalama 500 mW'lık bir PMR telsizinin menzili, hava koşullarına bağlı olarak yaklaşık 3 ile 5 km arasındadır. Şehir dışı düz yollarda mesafe yaklaşık olarak 2-3 km olmaktadır. Şehir içerisinde kullanmak isterseniz bina gibi engellerin yoğun olduğu bölgelerde 500 ile 1000 metre arasındaki mesafelerde iletişim sağlayabilirsiniz. İnşaat, fuar, okul, otel, lokanta, avm gibi alanlarda sıklıkla kullanılır.

 

El Telsizi İle Yakın Mesafelerde Maksimum Performans

Lisanslı el telsizi modelleri, kullanımı için özel ruhsat ya da amatör telsiz ehliyeti gerektiren 400-470 bant aralığında çalışan telsizlerdir. Çalışma bant aralıklarına göre UHF, yani ultra yüksek frekans ve VHF, çok yüksek frekans olarak iki kısma ayrılır. VHF frekans aralığı 30 ile 300 MHz arasında olup, UHF frekans aralığı 300 ile 3000 MHz arasında yer alır. Lisanslı el telsizlerinin ruhsatsız ya da ehliyetsiz kullanımı yasak olup, gerekli izinler kurum ve kuruluşlarca onaylandığında kullanılabilir. Lisanslı telsizlerin tercih edilmesindeki en büyük etken, özel frekanslara karışmayışı ve çok geniş alanlarda net ve kaliteli bir ses ile haberleşme imkanı sağlamasıdır. dijital el telsizi analog modellerin yerini almaya başlamıştır. Sunduğu avantajlardan bazıları, gürültü iptali ve yüksek ses kalitesi erişebilmesidir. el telsizi fiyatları teknolojiye, pratikliğe ve kullanım kolaylığına göre değişkenlik gösterir. Amacınıza ve isteğinize en uygun modelleri  sayfamız üzerinden inceleyebilirsiniz.